Webcast Sale
Listing ID#: 1297797

Auction Location
Auction Dates and Times
Wednesday Feb 17, 2021 Completed
Monday Mar 31, 2:30 PM
Auction Type
 Live Auction with Online Bidding  VIEW ONLINE CATALOG
Company Information
Missouri Land & Farm

Website: https://missourilandandfarm.com/

GoToAuction.com ID#: 9924
View company information and listings

Free Email Notifications

Sign up for the GoToAuction.com email notifications and we will let you know about sales in your area!  You may set up alerts by area (zip and radius), keywords, and by company.  It is FREE and only takes a few seconds to sign up.

Listing Terms and Conditions

ALGEMENE en SPECIFIEKE VERKOOPSVOORWAARDEN
waaraan iedere deelnemer aan de veiling onderhevig is;
door het om het even welke manier deelnemen (in de zaal, via schriftelijk aankooporder, via telefoon, via LIVE-bidding) aan de openbare verkoop aanvaardt de koper de toepassing van onderstaande voorwaarden :

  1. De openbare verkoping geschiedt aan de meest biedende bij opbod, telefonisch of schriftelijk bod, tegen contante betaling tot 3.000 euro, met gecertificeerde bankcheque, overschrijving of met bankkaart. Alle kosten die de bank aanrekent voor een bankcheque of overschrijving zijn ten laste van de koper.  Wanneer er betaald wordt met een cheque zonder bankgarantie, dan behoudt DVC zich het recht de aangekochte goederen pas vrij te geven wanneer de cheque geïnd is.
    De toewijzingsprijs/hamerprijs wordt verhoogd met 26% kosten (voor de on-line-bieders komt er een extra kost bovenop van 4 of 5%, naargelang van het systeem dat zij gebruiken) en met een administratiekost van 3 euro per lot.
    Live-bieders of on-line-bieders zijn de bieders die thuis vanachter hun computer de veiling ‘live’ volgen en per computer meebieden. Zij dienen volledig geregistreerd te zijn ten laatste op de vrijdag voorafgaand aan de veiling van zaterdag, ten laatste op zondagmiddag voorafgaand aan de veiling van zondag en ten laatste op maandagmiddag voorafgaand aan die van de maandagavond.
    Aankooporders en aanvragen voor telefonische biedingen moeten bij DVC binnen zijn ten laatste op vrijdagmiddag (voorafgaand de veilingen van zaterdag en/of zondag) en op maandagmiddag voor de veiling van de maandagavond. Noch het mislopen van een schriftelijk bod, noch de gebeurlijke niet-totstandkoming of verbreking van een telefoonverbinding, noch storingen aan het netwerk, geven aanleiding tot mogelijke schadevergoeding ten laste van DVC. DVC is eveneens niet verantwoordelijk voor vergissingen, die de geïnteresseerde/koper heeft vermeld op een aankooporder of aanvraag voor telefonisch bod.
    De mogelijkheid om schriftelijk of telefonisch te bieden en het ‘live’-bieden is een dienstverlening, die geen enkele aansprakelijkheid in hoofde van DVC nv met zich mee brengt.
    De kosten verbonden aan betalingen, die door klanten worden uitgevoerd op een andere manier dan door overschrijvingen via bank, zijn eveneens ten laste van de koper.
  2. Het eventuele volgrecht, verbonden aan bepaalde plastische werken is nog niet inbegrepen in die 26 % kosten. Het volgrecht is verschuldigd bij werken van hedendaagse kunstenaars, die nog in leven zijn of nog geen 70 jaar overleden zijn. Het volgrecht bedraagt 4 % en wordt gerekend vanaf een hamerprijs van 2.000 euro, en dat tot en met 50.000 euro; 3 % van het deel van de verkoopprijs van 50.000,01 euro tot en met 200.000 euro.
  3. De liefhebbers worden geacht de goederen voor de verkoop te hebben onderzocht en bekeken. De goederen worden verkocht in de staat waarin ze zich bevinden onafgezien de beschrijving in de catalogus op papier en vooral onafgezien van wat tijdens de veiling door de veilingmeester is gezegd. DVC hoeft zich na de verkoop niet te verantwoorden indien mondeling tijdens de veiling de omschrijving van een lot in de catalogus werd herroepen en veranderd. Ieder verschil qua aard, hoeveelheid en/of benaming na de verkoop vastgesteld, brengt geen nietigheid van de verkoop met zich mee. Het staat de geïnteresseerde/koper immers vrij om tijdens de expositiedagen de staat van de goederen te controleren alsook de authenticiteit ervan na te gaan; tijdens de tentoonstellingsdagen verstrekt DVC naar best vermogen en weten (doch zonder enige garantie) (bijkomende) inlichtingen aan degene(n) die dit vragen.
    Bovendien belet niets de geïnteresseerde/koper om zelf een deskundige aan te stellen om tijdens de expositiedagen één of meerde loten te laten keuren en daaruit de nodige conclusies te trekken. Wat betreft plastische werken (schilderijen, sculpturen, aquarellen, grafiek) geeft DVC NV de kopers 8 dagen de tijd om de goederen te laten goedkeuren. Indien het schriftelijk bewijs gegeven kan worden dat het werk niet beantwoordt qua authenticiteit (ttz datering van het werk en/of signatuur van de kunstenaar) aan de door de veilingmeester afgeroepen beschrijving tijdens de veiling, dan wordt het goed terugbetaald door DVC, voor zover dat werk in dezelfde staat en toestand verkeert als bij de toewijs tijdens de verkoop. De terugbetaling beperkt zich evenwel enkel tot de betaling van de hamerprijs, vermeerderd met de geldende verkoopsvoorwaarden.
  4. DVC is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, noch voor elke vorm van schade aangebracht aan de tentoongestelde goederen door de bezoekers tijdens de expositie of tijdens of na de veiling.
  5. De goederenafgifte gebeurt enkel na betaling van de goederen, ofwel onmiddellijk na de veiling (op zaterdag/zondag is dat omstreeks 18 uur; op maandag omstreeks 23 uur) ofwel op de op veiling volgende DINSDAG van 14 tot 17 uur en WOENSDAG van 10 tot 20 uur
  6. Bij niet-afhaling van de goederen op voorvermelde tijdstippen, worden de goederen op kosten van de koper gestockeerd (3 euro per lot per dag) en worden verwijlintresten aangerekend.  De aangekochte, niet-betaalde goederen kunnen na verloop van tijd opnieuw op veiling worden gebracht om aan de kosten de kosten van de stockage te voldoen. Deze verwijlintresten worden berekend volgens de wettelijke door de gerechtsdeurwaarders toegepaste normen. Indien de tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder of advocaat (ter aanmaning van betaling) vereist is, dan worden alle dienaangaande kosten doorgerekend aan de nalatige koper.
  7. Bij niet-betaling wordt of het principe van rouwkoop toegepast, m.a.w. het niet-betaalde goed wordt heropgeroepen, de oorspronkelijke koper moet het verschil in min bijleggen, doch kan geen aanspraak maken op het plus-verschil. De daaruitvolgende kosten worden doorgerekend aan de nalatige koper.
  8. Iedere koper wordt geacht voor eigen rekening te handelen en is persoonlijk verantwoordelijk voor opdrachten, die hij uitvoert voor een andere persoon.
  9. De veilingmeester heeft het recht loten in te houden en biedingen van bepaalde personen te weigeren. Hij kan de volgorde van de verkoop wijzigen, loten samenvoegen, splitsen of laten wegvallen. In het geval er een limietprijs werd vastgelegd door de inbrenger/verkoper, heeft DVC nv het recht voor rekening van de inbrenger/verkoper op te bieden.
  10. Tijdens de veiling is bij betwistingen de optredende gerechtsdeurwaarder/notaris bevoegd ; tegen zijn beslissing is geen verhaal mogelijk.
  11. LET OP: indien er tijdens de veiling loten worden samengevoegd, dan worden die ‘prijs per lot’ vermenigvuldigd met het aantal samengevoegde loten verkocht
    (dus: hamerprijs vermenigvuldigd met het aantal samengevoegde loten)!
  12. DVC kan op vraag van de koper goederen thuis aanleveren mits betaling van de afgesproken transportprijs. DVC kan ook op verzoek van de koper goederen opsturen per post of per transportbedrijf (zie lijst met gegevens van verschillende firma’s), mits betaling van de afgesproken behandelings- en verzendkosten.
    In beide gevallen gebeurt dit op verantwoordelijkheid van de koper ; DVC kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele schade aan de loten, veroorzaakt door het transport/verzending.
    Hieronder vindt u een lijst van transportbedrijven op wie men een beroep kan doen voor de levering aan huis of verzending naar het buitenland:
    – ActiMovers, www.actimovers.be , tel.: +32 2 420 50 50 en/of +32 477 92 19 25, email: info@actimovers.be
    – Magnus Movers, www.magnusmovers.be , tel.: +32 478 78 60 80 en/of +32 471 06 57 82, email: info@magnusmovers.be
    – Embelco, www.embelco.be , tel +32 2 725 09 69, email: embelco@embelco.be
    – ART on the MOVE, www.art-onthemove.be, tel.: +32 2 333 24 11, email: art@art-onthemove.be
    – Edet International (Paris), www.edetinternational.com, tel.: +33 1 48 59 11 73, email: info@edetinternational.com
    – CrossTainer nv, www.crosstainer.com, tel.: +32 3 325 18 74, email: forwarding@gosselingroup.eu
    – The British Shop, www.thebritishshop.co.uk, tel.: +44 1895 444 877, email: sales@thebritishshop.co.uk
    – Eagle NV, www.eaglezeebrugge.com, tel.: +3250558855, email:warehouse@eaglezeebrugge.com
  13. De wijze van opbieding gebeurt als volgt:
    tot 300 €     met 20 €
    van 300 € tot 700 € met 50 €
    van 700 € tot 2000 € met 100 €
    van 2000 € tot 5000 € met 200 €
    van 5000 € tot 7000 € met 500 €
    van 7000 € tot 20000 € met 1000 €

    Nadien met ongeveer 10%.

  14. ivm CITES-certificaten:
    met betrekking tot ivoor en verder alle species, die opgenomen zijn in het internationaal VN-verdrag daterend van 1975, dient de koper in acht te nemen dat bij vervoer en/of verkoop van elk item naar of in een niet EU-land, een officieel CITES-certificaat vereist is. Dit document kan door de koper zelf aangevraagd worden bij de desbetreffende instanties (FOD – Volksgezondheid). DVC kan dat document eveneens op vraag van de koper aanvragen, maar in dat geval worden er 50 euro administratiekosten aan de koper/aanvrager aangerekend, inclusief de 30 euro, die verrekend worden door deze instantie. Het veilinghuis kan niet verantwoordelijk gesteld worden bij een negatief CITES-oordeel door instanties als hierboven. Vervoer en/of verkoop van items, opgenomen in het VN-verdrag, zijn, als aan de wettelijke vereisten is voldaan, volledig vrij binnen de EU. Voor de USA geldt dat enkel die items vrij mogen circuleren, die door een gecertificeerd expert als antiek werden verklaard.
  15. Alle geschillen in verband met de veiling, georganiseerd door DVC nv, vallen onder de uitsluitende bevoegdheid van de rechtbank van Antwerpen of Gent (naargelang van waar de veiling doorging) ongeacht de woonplaats van de partijen. Voor het geval een beroep wordt gedaan op vertalingen van deze verkoopsvoorwaarden, prevaleert de Nederlandstalige tekst.



GENERAL SALES CONDITIONS

Any participation in the bidding at DVC auction house (Antwerp or Ghent) involves the unconditional acceptance of the following terms and conditions of sale:

  1. The public auction takes place by ‘live raised bid’, bid by telephone or written bid, against cash payment (maximum 3000 euro), bank cheque with a guarantee of the bank, wire transfer or debet card. All costs charged by the bank related to bank cheque or wire transfer are the responsibility of the buyer. If payment method selected would be a cheque without bank guarantee, the purchased goods will only be released by DVC when the cheque is cashed. The hammer price will be raised by 26 % to cover costs (when using “live-bidding”, the price will be raised with another 4 or 5 % depending on the system one uses) and with an administration cost of 3,00 euro per lot.
    Live-bidders or online-bidders are bidders who follow the auction ‘live’ at home from behind their computer and they bid by computer. They need to be fully registered on the Friday before the auction on Saturday, or latest on Sunday at noon before the auction on Sunday or latest on Monday at noon before the auction of Monday evening.
    Written bids and telephone bids need to reach DVC the Friday before the auction of Saturday or Sunday, and on Monday at noon for the auction of Monday evening. The potential bidder must give all his contacts details (name, address, telephone and mobile telephone numbers) to DVC auction house, this latter being entitled to ask to the Buyer his bank details, recent invoices and personal references. DVC is not responsible or liable for mistakes made by the Buyer in the telephone number or for a false indication of the number of the lot, for problems during the telephone communication (busy line, transmission problems, bad mobile telephone network, and interruptions), communication problems with “Live-bidding”, etc. The possibility to provide a written bid as well as a bid by phone and or ‘live-bidding’ is a service that DVC nv provides without any liability on itself.
    All costs as a result from payments executed by the customer other than banktransfers are for the buyer.
  2. According to the law of 30 June 1994 on authors’ rights, the Buyer shall pay in addition to the hammer price an Artist Resale Right (droit de suite). This is only due for art by contemporary artists, I.o.W. masters who are still alive or who have deceased for less than 70 years. The Resale right is 4% calculated on hammer prices from 2000 € till 50.000 €. The Resale Right is 3% calculated on hammer prices from 50.000,01€ till 200.000€.
  3. The buyers are considered having sufficiently examined and looked upon the goods before the sale. Consequently, bidders/buyers themselves have to check the nature of the lots and their material condition during the exhibition before the auction. The goods are sold in the condition in which they are found, regardless the description in the catalogue and foremost regardless what the auctioneer says during the auction. DVC does not need to be liable after sale for a lot’s description which has been orally altered during the auction. Any difference in nature, quantity and/or denomination established after the sale does not bring along the nullity of that purchase. The buyer is free to verify or audit the goods themselves or to appoint an expert during the exposition days to verify and audit one or two lots. Though we do our best to give as good information as possible during the exhibition, any condition reports given by the staff of DVC are without guarantee. When we are talking about plastic works (i.e. paintings, sculptures, aquarelles, graphics), DVC gives the buyer 8 days to get these works approved. If written confirmation can be provided that the art works do not comply with the authenticity named by the auctioneer during the auction (I.e. date or signature of artist), then DVC will pay back the art work if it is returned in the same conditions as before the sale. The refund however will only be for the hammer price augmented with valid sales conditions. This doesn't apply to the "Everything-must-go" items (auction)!
  4. Once allotted, the goods are charged to the buyer; nor the bailiff, nor the public notary, nor the auctioneer are responsible for possible accidents or damages.
  5. Purchased goods will only be delivered when paid, which is possible immediately after the auction sale (on Saturday/Sunday this is around 6pm; on Monday around 11pm) or on Tuesday from 2pm till 5pm or on Wednesday from 10am till 8pm after the auction.
  6. When the buyer does not collect the acquired goods at the times mentioned above, once this time limit has passed (and the purchased goods are not collected on time without prior agreement with DVC), DVC auction house reserves the right, without prior formal notification, either to put lots which have been paid for but not removed, back on sale, or to have them transferred to a storehouse at the purchaser’s expense (3 euro per lot per day)  and risk.
  7. In case of non-payment the principle of “smart money” will be applied, I.o.W. the goods that are not paid, will pass again in auction and the initial buyer will pay the minus difference, but he cannot claim an eventual plus difference. The costs from this will be charged to the negligent buyer.
  8. Every buyer is considered to bid/to act for his own account and is personally responsible for the bids and/or purchases he does for a third party.
  9. The Auctioneer is entitled to withdraw lots, as well as to refuse bids from defined persons without having to give any justification for these deeds. The acting bailiff and the auctioneer are allowed to modify the sequence of the sales and also bring modifications to the manner of selling, assemble, separate or drop lots.
  10. In case of dispute during the auction, only the acting bailiff is qualified to judge; no appeal is tolerated against this decision.

11.ATTENTION: whenever lots are joined during the auction, these lots will be sold by lot multiplied by the number of lots, which are on sale. (which means hammer price multiplied by the number of lots joined)

  1. DVC can deliver goods at home when the agreed transport cost is paid. It is also possible to request goods to be sent by postal package or through a transport company (see list for contact details of several companies) when the agreed administrative and shipping costs are paid. In both cases this will happen on expenses and risk of the buyer; DVC is not liable for potential damage to the goods that occurred during transport/shipment.
  2. Bidding will happen as follows:

till

300 euro

 

 

with

20 euro

From

300,01 euro

till

700 euro

with

50 euro

From

700,01 euro

till

2.000 euro

with

100 euro

From

2.000,01 euro

till

5.000 euro

with

200 euro

From

5.000,01 euro

till

7.000 euro

with

500 euro

From

7.000,01 euro

till

20.000 euro

with

1.000 euro

  1. After that, with around 10%.

15.DVC can help you with the shipping of your purchases.
Here is a list of firms, specialised in transport in- and outside Europe :
ActiMovers, www.actimovers.be , tel.: +32 2 420 50 50 en/of +32 477 92 19 25, email: info@actimovers.be
Magnus Movers, www.magnusmovers.be , tel.: +32 478 78 60 80 en/of +32 471 06 57 82 , email: info@magnusmovers.be
Embelco, www.embelco.be , tel +32 2 725 09 69 , email: embelco@embelco.be
ART on the MOVE, www.art-onthemove.be, tel.: +32 2 333 24 11, email: art@art-onthemove.be
Edet International (Paris), www.edetinternational.com, tel.: +33 1 48 59 11 73, email: info@edetinternational.com
CrossTainer nv, www.crosstainer.com, tel.: +32 3 325 18 74 email: forwarding@gosselingroup.eu
The British Shop, www.thebritishshop.co.uk, tel.: +44 1895 444 877, email: sales@thebritishshop.co.uk
Eagle NV, www.eaglezeebrugge.com, tel.: +3250558855, email:warehouse@eaglezeebrugge.com

  1. Concerning CITES-certificates:
    As regards ivory and all species included in the international VN-treaty dated from 1975, the buyer needs to adhere that by transporting and/or selling of each item to or in a non EU-country, an official CITES-certificate is mandatory. This document can be requested by the buyer themselves at the relevant authorities (FOD – Public Health department). DVC can also request this document on demand of the buyer, however in this case 50 EURO of administration costs will be charged to the buyer/requester, inclusive the 30 EURO which are due to these relevant authorities. The Auction House cannot be held responsible in case of a negative CITES-finding by the relevant authorities here above. Transport and/or sale of items, included in the international VN-treaty, are, when all legal requirements fulfilled free within EU. For US the rule is that only those items that are marked as antique, by a certified expert, may roam free within the country.
  2. In the event of a dispute, the Antwerp or the Ghent courts will have sole jurisdiction (depending on where the auction took place), regardless the residence of the parties. In case an appeal is done on these translations of sales conditions the Dutch language version prevales.

 

 

Listing Information

1
Parcel 1

2
Parcel 2

Photo Gallery

Save Listing As Favorite

Print Listing information

Share This Listing

  • Facebook
  • Email this Listing to a Friend






Sponsored Links

Webcast Sale

Missouri Land & Farm

Missouri Land & Farm


Contact:
Phone:
Sale Location

,
Sale Dates and Times
Wednesday Feb 17, 2021 Completed
Monday Mar 31, 2:30 PM
Sale Terms and Conditions

ALGEMENE en SPECIFIEKE VERKOOPSVOORWAARDEN
waaraan iedere deelnemer aan de veiling onderhevig is;
door het om het even welke manier deelnemen (in de zaal, via schriftelijk aankooporder, via telefoon, via LIVE-bidding) aan de openbare verkoop aanvaardt de koper de toepassing van onderstaande voorwaarden :

  1. De openbare verkoping geschiedt aan de meest biedende bij opbod, telefonisch of schriftelijk bod, tegen contante betaling tot 3.000 euro, met gecertificeerde bankcheque, overschrijving of met bankkaart. Alle kosten die de bank aanrekent voor een bankcheque of overschrijving zijn ten laste van de koper.  Wanneer er betaald wordt met een cheque zonder bankgarantie, dan behoudt DVC zich het recht de aangekochte goederen pas vrij te geven wanneer de cheque geïnd is.
    De toewijzingsprijs/hamerprijs wordt verhoogd met 26% kosten (voor de on-line-bieders komt er een extra kost bovenop van 4 of 5%, naargelang van het systeem dat zij gebruiken) en met een administratiekost van 3 euro per lot.
    Live-bieders of on-line-bieders zijn de bieders die thuis vanachter hun computer de veiling ‘live’ volgen en per computer meebieden. Zij dienen volledig geregistreerd te zijn ten laatste op de vrijdag voorafgaand aan de veiling van zaterdag, ten laatste op zondagmiddag voorafgaand aan de veiling van zondag en ten laatste op maandagmiddag voorafgaand aan die van de maandagavond.
    Aankooporders en aanvragen voor telefonische biedingen moeten bij DVC binnen zijn ten laatste op vrijdagmiddag (voorafgaand de veilingen van zaterdag en/of zondag) en op maandagmiddag voor de veiling van de maandagavond. Noch het mislopen van een schriftelijk bod, noch de gebeurlijke niet-totstandkoming of verbreking van een telefoonverbinding, noch storingen aan het netwerk, geven aanleiding tot mogelijke schadevergoeding ten laste van DVC. DVC is eveneens niet verantwoordelijk voor vergissingen, die de geïnteresseerde/koper heeft vermeld op een aankooporder of aanvraag voor telefonisch bod.
    De mogelijkheid om schriftelijk of telefonisch te bieden en het ‘live’-bieden is een dienstverlening, die geen enkele aansprakelijkheid in hoofde van DVC nv met zich mee brengt.
    De kosten verbonden aan betalingen, die door klanten worden uitgevoerd op een andere manier dan door overschrijvingen via bank, zijn eveneens ten laste van de koper.
  2. Het eventuele volgrecht, verbonden aan bepaalde plastische werken is nog niet inbegrepen in die 26 % kosten. Het volgrecht is verschuldigd bij werken van hedendaagse kunstenaars, die nog in leven zijn of nog geen 70 jaar overleden zijn. Het volgrecht bedraagt 4 % en wordt gerekend vanaf een hamerprijs van 2.000 euro, en dat tot en met 50.000 euro; 3 % van het deel van de verkoopprijs van 50.000,01 euro tot en met 200.000 euro.
  3. De liefhebbers worden geacht de goederen voor de verkoop te hebben onderzocht en bekeken. De goederen worden verkocht in de staat waarin ze zich bevinden onafgezien de beschrijving in de catalogus op papier en vooral onafgezien van wat tijdens de veiling door de veilingmeester is gezegd. DVC hoeft zich na de verkoop niet te verantwoorden indien mondeling tijdens de veiling de omschrijving van een lot in de catalogus werd herroepen en veranderd. Ieder verschil qua aard, hoeveelheid en/of benaming na de verkoop vastgesteld, brengt geen nietigheid van de verkoop met zich mee. Het staat de geïnteresseerde/koper immers vrij om tijdens de expositiedagen de staat van de goederen te controleren alsook de authenticiteit ervan na te gaan; tijdens de tentoonstellingsdagen verstrekt DVC naar best vermogen en weten (doch zonder enige garantie) (bijkomende) inlichtingen aan degene(n) die dit vragen.
    Bovendien belet niets de geïnteresseerde/koper om zelf een deskundige aan te stellen om tijdens de expositiedagen één of meerde loten te laten keuren en daaruit de nodige conclusies te trekken. Wat betreft plastische werken (schilderijen, sculpturen, aquarellen, grafiek) geeft DVC NV de kopers 8 dagen de tijd om de goederen te laten goedkeuren. Indien het schriftelijk bewijs gegeven kan worden dat het werk niet beantwoordt qua authenticiteit (ttz datering van het werk en/of signatuur van de kunstenaar) aan de door de veilingmeester afgeroepen beschrijving tijdens de veiling, dan wordt het goed terugbetaald door DVC, voor zover dat werk in dezelfde staat en toestand verkeert als bij de toewijs tijdens de verkoop. De terugbetaling beperkt zich evenwel enkel tot de betaling van de hamerprijs, vermeerderd met de geldende verkoopsvoorwaarden.
  4. DVC is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, noch voor elke vorm van schade aangebracht aan de tentoongestelde goederen door de bezoekers tijdens de expositie of tijdens of na de veiling.
  5. De goederenafgifte gebeurt enkel na betaling van de goederen, ofwel onmiddellijk na de veiling (op zaterdag/zondag is dat omstreeks 18 uur; op maandag omstreeks 23 uur) ofwel op de op veiling volgende DINSDAG van 14 tot 17 uur en WOENSDAG van 10 tot 20 uur
  6. Bij niet-afhaling van de goederen op voorvermelde tijdstippen, worden de goederen op kosten van de koper gestockeerd (3 euro per lot per dag) en worden verwijlintresten aangerekend.  De aangekochte, niet-betaalde goederen kunnen na verloop van tijd opnieuw op veiling worden gebracht om aan de kosten de kosten van de stockage te voldoen. Deze verwijlintresten worden berekend volgens de wettelijke door de gerechtsdeurwaarders toegepaste normen. Indien de tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder of advocaat (ter aanmaning van betaling) vereist is, dan worden alle dienaangaande kosten doorgerekend aan de nalatige koper.
  7. Bij niet-betaling wordt of het principe van rouwkoop toegepast, m.a.w. het niet-betaalde goed wordt heropgeroepen, de oorspronkelijke koper moet het verschil in min bijleggen, doch kan geen aanspraak maken op het plus-verschil. De daaruitvolgende kosten worden doorgerekend aan de nalatige koper.
  8. Iedere koper wordt geacht voor eigen rekening te handelen en is persoonlijk verantwoordelijk voor opdrachten, die hij uitvoert voor een andere persoon.
  9. De veilingmeester heeft het recht loten in te houden en biedingen van bepaalde personen te weigeren. Hij kan de volgorde van de verkoop wijzigen, loten samenvoegen, splitsen of laten wegvallen. In het geval er een limietprijs werd vastgelegd door de inbrenger/verkoper, heeft DVC nv het recht voor rekening van de inbrenger/verkoper op te bieden.
  10. Tijdens de veiling is bij betwistingen de optredende gerechtsdeurwaarder/notaris bevoegd ; tegen zijn beslissing is geen verhaal mogelijk.
  11. LET OP: indien er tijdens de veiling loten worden samengevoegd, dan worden die ‘prijs per lot’ vermenigvuldigd met het aantal samengevoegde loten verkocht
    (dus: hamerprijs vermenigvuldigd met het aantal samengevoegde loten)!
  12. DVC kan op vraag van de koper goederen thuis aanleveren mits betaling van de afgesproken transportprijs. DVC kan ook op verzoek van de koper goederen opsturen per post of per transportbedrijf (zie lijst met gegevens van verschillende firma’s), mits betaling van de afgesproken behandelings- en verzendkosten.
    In beide gevallen gebeurt dit op verantwoordelijkheid van de koper ; DVC kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele schade aan de loten, veroorzaakt door het transport/verzending.
    Hieronder vindt u een lijst van transportbedrijven op wie men een beroep kan doen voor de levering aan huis of verzending naar het buitenland:
    – ActiMovers, www.actimovers.be , tel.: +32 2 420 50 50 en/of +32 477 92 19 25, email: info@actimovers.be
    – Magnus Movers, www.magnusmovers.be , tel.: +32 478 78 60 80 en/of +32 471 06 57 82, email: info@magnusmovers.be
    – Embelco, www.embelco.be , tel +32 2 725 09 69, email: embelco@embelco.be
    – ART on the MOVE, www.art-onthemove.be, tel.: +32 2 333 24 11, email: art@art-onthemove.be
    – Edet International (Paris), www.edetinternational.com, tel.: +33 1 48 59 11 73, email: info@edetinternational.com
    – CrossTainer nv, www.crosstainer.com, tel.: +32 3 325 18 74, email: forwarding@gosselingroup.eu
    – The British Shop, www.thebritishshop.co.uk, tel.: +44 1895 444 877, email: sales@thebritishshop.co.uk
    – Eagle NV, www.eaglezeebrugge.com, tel.: +3250558855, email:warehouse@eaglezeebrugge.com
  13. De wijze van opbieding gebeurt als volgt:
    tot 300 €     met 20 €
    van 300 € tot 700 € met 50 €
    van 700 € tot 2000 € met 100 €
    van 2000 € tot 5000 € met 200 €
    van 5000 € tot 7000 € met 500 €
    van 7000 € tot 20000 € met 1000 €

    Nadien met ongeveer 10%.

  14. ivm CITES-certificaten:
    met betrekking tot ivoor en verder alle species, die opgenomen zijn in het internationaal VN-verdrag daterend van 1975, dient de koper in acht te nemen dat bij vervoer en/of verkoop van elk item naar of in een niet EU-land, een officieel CITES-certificaat vereist is. Dit document kan door de koper zelf aangevraagd worden bij de desbetreffende instanties (FOD – Volksgezondheid). DVC kan dat document eveneens op vraag van de koper aanvragen, maar in dat geval worden er 50 euro administratiekosten aan de koper/aanvrager aangerekend, inclusief de 30 euro, die verrekend worden door deze instantie. Het veilinghuis kan niet verantwoordelijk gesteld worden bij een negatief CITES-oordeel door instanties als hierboven. Vervoer en/of verkoop van items, opgenomen in het VN-verdrag, zijn, als aan de wettelijke vereisten is voldaan, volledig vrij binnen de EU. Voor de USA geldt dat enkel die items vrij mogen circuleren, die door een gecertificeerd expert als antiek werden verklaard.
  15. Alle geschillen in verband met de veiling, georganiseerd door DVC nv, vallen onder de uitsluitende bevoegdheid van de rechtbank van Antwerpen of Gent (naargelang van waar de veiling doorging) ongeacht de woonplaats van de partijen. Voor het geval een beroep wordt gedaan op vertalingen van deze verkoopsvoorwaarden, prevaleert de Nederlandstalige tekst.



GENERAL SALES CONDITIONS

Any participation in the bidding at DVC auction house (Antwerp or Ghent) involves the unconditional acceptance of the following terms and conditions of sale:

  1. The public auction takes place by ‘live raised bid’, bid by telephone or written bid, against cash payment (maximum 3000 euro), bank cheque with a guarantee of the bank, wire transfer or debet card. All costs charged by the bank related to bank cheque or wire transfer are the responsibility of the buyer. If payment method selected would be a cheque without bank guarantee, the purchased goods will only be released by DVC when the cheque is cashed. The hammer price will be raised by 26 % to cover costs (when using “live-bidding”, the price will be raised with another 4 or 5 % depending on the system one uses) and with an administration cost of 3,00 euro per lot.
    Live-bidders or online-bidders are bidders who follow the auction ‘live’ at home from behind their computer and they bid by computer. They need to be fully registered on the Friday before the auction on Saturday, or latest on Sunday at noon before the auction on Sunday or latest on Monday at noon before the auction of Monday evening.
    Written bids and telephone bids need to reach DVC the Friday before the auction of Saturday or Sunday, and on Monday at noon for the auction of Monday evening. The potential bidder must give all his contacts details (name, address, telephone and mobile telephone numbers) to DVC auction house, this latter being entitled to ask to the Buyer his bank details, recent invoices and personal references. DVC is not responsible or liable for mistakes made by the Buyer in the telephone number or for a false indication of the number of the lot, for problems during the telephone communication (busy line, transmission problems, bad mobile telephone network, and interruptions), communication problems with “Live-bidding”, etc. The possibility to provide a written bid as well as a bid by phone and or ‘live-bidding’ is a service that DVC nv provides without any liability on itself.
    All costs as a result from payments executed by the customer other than banktransfers are for the buyer.
  2. According to the law of 30 June 1994 on authors’ rights, the Buyer shall pay in addition to the hammer price an Artist Resale Right (droit de suite). This is only due for art by contemporary artists, I.o.W. masters who are still alive or who have deceased for less than 70 years. The Resale right is 4% calculated on hammer prices from 2000 € till 50.000 €. The Resale Right is 3% calculated on hammer prices from 50.000,01€ till 200.000€.
  3. The buyers are considered having sufficiently examined and looked upon the goods before the sale. Consequently, bidders/buyers themselves have to check the nature of the lots and their material condition during the exhibition before the auction. The goods are sold in the condition in which they are found, regardless the description in the catalogue and foremost regardless what the auctioneer says during the auction. DVC does not need to be liable after sale for a lot’s description which has been orally altered during the auction. Any difference in nature, quantity and/or denomination established after the sale does not bring along the nullity of that purchase. The buyer is free to verify or audit the goods themselves or to appoint an expert during the exposition days to verify and audit one or two lots. Though we do our best to give as good information as possible during the exhibition, any condition reports given by the staff of DVC are without guarantee. When we are talking about plastic works (i.e. paintings, sculptures, aquarelles, graphics), DVC gives the buyer 8 days to get these works approved. If written confirmation can be provided that the art works do not comply with the authenticity named by the auctioneer during the auction (I.e. date or signature of artist), then DVC will pay back the art work if it is returned in the same conditions as before the sale. The refund however will only be for the hammer price augmented with valid sales conditions. This doesn't apply to the "Everything-must-go" items (auction)!
  4. Once allotted, the goods are charged to the buyer; nor the bailiff, nor the public notary, nor the auctioneer are responsible for possible accidents or damages.
  5. Purchased goods will only be delivered when paid, which is possible immediately after the auction sale (on Saturday/Sunday this is around 6pm; on Monday around 11pm) or on Tuesday from 2pm till 5pm or on Wednesday from 10am till 8pm after the auction.
  6. When the buyer does not collect the acquired goods at the times mentioned above, once this time limit has passed (and the purchased goods are not collected on time without prior agreement with DVC), DVC auction house reserves the right, without prior formal notification, either to put lots which have been paid for but not removed, back on sale, or to have them transferred to a storehouse at the purchaser’s expense (3 euro per lot per day)  and risk.
  7. In case of non-payment the principle of “smart money” will be applied, I.o.W. the goods that are not paid, will pass again in auction and the initial buyer will pay the minus difference, but he cannot claim an eventual plus difference. The costs from this will be charged to the negligent buyer.
  8. Every buyer is considered to bid/to act for his own account and is personally responsible for the bids and/or purchases he does for a third party.
  9. The Auctioneer is entitled to withdraw lots, as well as to refuse bids from defined persons without having to give any justification for these deeds. The acting bailiff and the auctioneer are allowed to modify the sequence of the sales and also bring modifications to the manner of selling, assemble, separate or drop lots.
  10. In case of dispute during the auction, only the acting bailiff is qualified to judge; no appeal is tolerated against this decision.

11.ATTENTION: whenever lots are joined during the auction, these lots will be sold by lot multiplied by the number of lots, which are on sale. (which means hammer price multiplied by the number of lots joined)

  1. DVC can deliver goods at home when the agreed transport cost is paid. It is also possible to request goods to be sent by postal package or through a transport company (see list for contact details of several companies) when the agreed administrative and shipping costs are paid. In both cases this will happen on expenses and risk of the buyer; DVC is not liable for potential damage to the goods that occurred during transport/shipment.
  2. Bidding will happen as follows:

till

300 euro

 

 

with

20 euro

From

300,01 euro

till

700 euro

with

50 euro

From

700,01 euro

till

2.000 euro

with

100 euro

From

2.000,01 euro

till

5.000 euro

with

200 euro

From

5.000,01 euro

till

7.000 euro

with

500 euro

From

7.000,01 euro

till

20.000 euro

with

1.000 euro

  1. After that, with around 10%.

15.DVC can help you with the shipping of your purchases.
Here is a list of firms, specialised in transport in- and outside Europe :
ActiMovers, www.actimovers.be , tel.: +32 2 420 50 50 en/of +32 477 92 19 25, email: info@actimovers.be
Magnus Movers, www.magnusmovers.be , tel.: +32 478 78 60 80 en/of +32 471 06 57 82 , email: info@magnusmovers.be
Embelco, www.embelco.be , tel +32 2 725 09 69 , email: embelco@embelco.be
ART on the MOVE, www.art-onthemove.be, tel.: +32 2 333 24 11, email: art@art-onthemove.be
Edet International (Paris), www.edetinternational.com, tel.: +33 1 48 59 11 73, email: info@edetinternational.com
CrossTainer nv, www.crosstainer.com, tel.: +32 3 325 18 74 email: forwarding@gosselingroup.eu
The British Shop, www.thebritishshop.co.uk, tel.: +44 1895 444 877, email: sales@thebritishshop.co.uk
Eagle NV, www.eaglezeebrugge.com, tel.: +3250558855, email:warehouse@eaglezeebrugge.com

  1. Concerning CITES-certificates:
    As regards ivory and all species included in the international VN-treaty dated from 1975, the buyer needs to adhere that by transporting and/or selling of each item to or in a non EU-country, an official CITES-certificate is mandatory. This document can be requested by the buyer themselves at the relevant authorities (FOD – Public Health department). DVC can also request this document on demand of the buyer, however in this case 50 EURO of administration costs will be charged to the buyer/requester, inclusive the 30 EURO which are due to these relevant authorities. The Auction House cannot be held responsible in case of a negative CITES-finding by the relevant authorities here above. Transport and/or sale of items, included in the international VN-treaty, are, when all legal requirements fulfilled free within EU. For US the rule is that only those items that are marked as antique, by a certified expert, may roam free within the country.
  2. In the event of a dispute, the Antwerp or the Ghent courts will have sole jurisdiction (depending on where the auction took place), regardless the residence of the parties. In case an appeal is done on these translations of sales conditions the Dutch language version prevales.

 

 

Listing Details

1
Parcel 1

2
Parcel 2

Gallery Images Loading, Please Wait...
  • Home
  • Hire an Auction Company
  • Add Your Auction Company
  • Member Login
  • Contact Us
  • Desktop Site
Return
Webcast Sale
 Live Auction w/Online Bidding
Auction Date(s)
Wednesday Feb 17, 2021 Completed
Monday Mar 31, 2:30 PM
Auction Location
Company
Listing Terms and Conditions

ALGEMENE en SPECIFIEKE VERKOOPSVOORWAARDEN
waaraan iedere deelnemer aan de veiling onderhevig is;
door het om het even welke manier deelnemen (in de zaal, via schriftelijk aankooporder, via telefoon, via LIVE-bidding) aan de openbare verkoop aanvaardt de koper de toepassing van onderstaande voorwaarden :

  1. De openbare verkoping geschiedt aan de meest biedende bij opbod, telefonisch of schriftelijk bod, tegen contante betaling tot 3.000 euro, met gecertificeerde bankcheque, overschrijving of met bankkaart. Alle kosten die de bank aanrekent voor een bankcheque of overschrijving zijn ten laste van de koper.  Wanneer er betaald wordt met een cheque zonder bankgarantie, dan behoudt DVC zich het recht de aangekochte goederen pas vrij te geven wanneer de cheque geïnd is.
    De toewijzingsprijs/hamerprijs wordt verhoogd met 26% kosten (voor de on-line-bieders komt er een extra kost bovenop van 4 of 5%, naargelang van het systeem dat zij gebruiken) en met een administratiekost van 3 euro per lot.
    Live-bieders of on-line-bieders zijn de bieders die thuis vanachter hun computer de veiling ‘live’ volgen en per computer meebieden. Zij dienen volledig geregistreerd te zijn ten laatste op de vrijdag voorafgaand aan de veiling van zaterdag, ten laatste op zondagmiddag voorafgaand aan de veiling van zondag en ten laatste op maandagmiddag voorafgaand aan die van de maandagavond.
    Aankooporders en aanvragen voor telefonische biedingen moeten bij DVC binnen zijn ten laatste op vrijdagmiddag (voorafgaand de veilingen van zaterdag en/of zondag) en op maandagmiddag voor de veiling van de maandagavond. Noch het mislopen van een schriftelijk bod, noch de gebeurlijke niet-totstandkoming of verbreking van een telefoonverbinding, noch storingen aan het netwerk, geven aanleiding tot mogelijke schadevergoeding ten laste van DVC. DVC is eveneens niet verantwoordelijk voor vergissingen, die de geïnteresseerde/koper heeft vermeld op een aankooporder of aanvraag voor telefonisch bod.
    De mogelijkheid om schriftelijk of telefonisch te bieden en het ‘live’-bieden is een dienstverlening, die geen enkele aansprakelijkheid in hoofde van DVC nv met zich mee brengt.
    De kosten verbonden aan betalingen, die door klanten worden uitgevoerd op een andere manier dan door overschrijvingen via bank, zijn eveneens ten laste van de koper.
  2. Het eventuele volgrecht, verbonden aan bepaalde plastische werken is nog niet inbegrepen in die 26 % kosten. Het volgrecht is verschuldigd bij werken van hedendaagse kunstenaars, die nog in leven zijn of nog geen 70 jaar overleden zijn. Het volgrecht bedraagt 4 % en wordt gerekend vanaf een hamerprijs van 2.000 euro, en dat tot en met 50.000 euro; 3 % van het deel van de verkoopprijs van 50.000,01 euro tot en met 200.000 euro.
  3. De liefhebbers worden geacht de goederen voor de verkoop te hebben onderzocht en bekeken. De goederen worden verkocht in de staat waarin ze zich bevinden onafgezien de beschrijving in de catalogus op papier en vooral onafgezien van wat tijdens de veiling door de veilingmeester is gezegd. DVC hoeft zich na de verkoop niet te verantwoorden indien mondeling tijdens de veiling de omschrijving van een lot in de catalogus werd herroepen en veranderd. Ieder verschil qua aard, hoeveelheid en/of benaming na de verkoop vastgesteld, brengt geen nietigheid van de verkoop met zich mee. Het staat de geïnteresseerde/koper immers vrij om tijdens de expositiedagen de staat van de goederen te controleren alsook de authenticiteit ervan na te gaan; tijdens de tentoonstellingsdagen verstrekt DVC naar best vermogen en weten (doch zonder enige garantie) (bijkomende) inlichtingen aan degene(n) die dit vragen.
    Bovendien belet niets de geïnteresseerde/koper om zelf een deskundige aan te stellen om tijdens de expositiedagen één of meerde loten te laten keuren en daaruit de nodige conclusies te trekken. Wat betreft plastische werken (schilderijen, sculpturen, aquarellen, grafiek) geeft DVC NV de kopers 8 dagen de tijd om de goederen te laten goedkeuren. Indien het schriftelijk bewijs gegeven kan worden dat het werk niet beantwoordt qua authenticiteit (ttz datering van het werk en/of signatuur van de kunstenaar) aan de door de veilingmeester afgeroepen beschrijving tijdens de veiling, dan wordt het goed terugbetaald door DVC, voor zover dat werk in dezelfde staat en toestand verkeert als bij de toewijs tijdens de verkoop. De terugbetaling beperkt zich evenwel enkel tot de betaling van de hamerprijs, vermeerderd met de geldende verkoopsvoorwaarden.
  4. DVC is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, noch voor elke vorm van schade aangebracht aan de tentoongestelde goederen door de bezoekers tijdens de expositie of tijdens of na de veiling.
  5. De goederenafgifte gebeurt enkel na betaling van de goederen, ofwel onmiddellijk na de veiling (op zaterdag/zondag is dat omstreeks 18 uur; op maandag omstreeks 23 uur) ofwel op de op veiling volgende DINSDAG van 14 tot 17 uur en WOENSDAG van 10 tot 20 uur
  6. Bij niet-afhaling van de goederen op voorvermelde tijdstippen, worden de goederen op kosten van de koper gestockeerd (3 euro per lot per dag) en worden verwijlintresten aangerekend.  De aangekochte, niet-betaalde goederen kunnen na verloop van tijd opnieuw op veiling worden gebracht om aan de kosten de kosten van de stockage te voldoen. Deze verwijlintresten worden berekend volgens de wettelijke door de gerechtsdeurwaarders toegepaste normen. Indien de tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder of advocaat (ter aanmaning van betaling) vereist is, dan worden alle dienaangaande kosten doorgerekend aan de nalatige koper.
  7. Bij niet-betaling wordt of het principe van rouwkoop toegepast, m.a.w. het niet-betaalde goed wordt heropgeroepen, de oorspronkelijke koper moet het verschil in min bijleggen, doch kan geen aanspraak maken op het plus-verschil. De daaruitvolgende kosten worden doorgerekend aan de nalatige koper.
  8. Iedere koper wordt geacht voor eigen rekening te handelen en is persoonlijk verantwoordelijk voor opdrachten, die hij uitvoert voor een andere persoon.
  9. De veilingmeester heeft het recht loten in te houden en biedingen van bepaalde personen te weigeren. Hij kan de volgorde van de verkoop wijzigen, loten samenvoegen, splitsen of laten wegvallen. In het geval er een limietprijs werd vastgelegd door de inbrenger/verkoper, heeft DVC nv het recht voor rekening van de inbrenger/verkoper op te bieden.
  10. Tijdens de veiling is bij betwistingen de optredende gerechtsdeurwaarder/notaris bevoegd ; tegen zijn beslissing is geen verhaal mogelijk.
  11. LET OP: indien er tijdens de veiling loten worden samengevoegd, dan worden die ‘prijs per lot’ vermenigvuldigd met het aantal samengevoegde loten verkocht
    (dus: hamerprijs vermenigvuldigd met het aantal samengevoegde loten)!
  12. DVC kan op vraag van de koper goederen thuis aanleveren mits betaling van de afgesproken transportprijs. DVC kan ook op verzoek van de koper goederen opsturen per post of per transportbedrijf (zie lijst met gegevens van verschillende firma’s), mits betaling van de afgesproken behandelings- en verzendkosten.
    In beide gevallen gebeurt dit op verantwoordelijkheid van de koper ; DVC kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele schade aan de loten, veroorzaakt door het transport/verzending.
    Hieronder vindt u een lijst van transportbedrijven op wie men een beroep kan doen voor de levering aan huis of verzending naar het buitenland:
    – ActiMovers, www.actimovers.be , tel.: +32 2 420 50 50 en/of +32 477 92 19 25, email: info@actimovers.be
    – Magnus Movers, www.magnusmovers.be , tel.: +32 478 78 60 80 en/of +32 471 06 57 82, email: info@magnusmovers.be
    – Embelco, www.embelco.be , tel +32 2 725 09 69, email: embelco@embelco.be
    – ART on the MOVE, www.art-onthemove.be, tel.: +32 2 333 24 11, email: art@art-onthemove.be
    – Edet International (Paris), www.edetinternational.com, tel.: +33 1 48 59 11 73, email: info@edetinternational.com
    – CrossTainer nv, www.crosstainer.com, tel.: +32 3 325 18 74, email: forwarding@gosselingroup.eu
    – The British Shop, www.thebritishshop.co.uk, tel.: +44 1895 444 877, email: sales@thebritishshop.co.uk
    – Eagle NV, www.eaglezeebrugge.com, tel.: +3250558855, email:warehouse@eaglezeebrugge.com
  13. De wijze van opbieding gebeurt als volgt:
    tot 300 €     met 20 €
    van 300 € tot 700 € met 50 €
    van 700 € tot 2000 € met 100 €
    van 2000 € tot 5000 € met 200 €
    van 5000 € tot 7000 € met 500 €
    van 7000 € tot 20000 € met 1000 €

    Nadien met ongeveer 10%.

  14. ivm CITES-certificaten:
    met betrekking tot ivoor en verder alle species, die opgenomen zijn in het internationaal VN-verdrag daterend van 1975, dient de koper in acht te nemen dat bij vervoer en/of verkoop van elk item naar of in een niet EU-land, een officieel CITES-certificaat vereist is. Dit document kan door de koper zelf aangevraagd worden bij de desbetreffende instanties (FOD – Volksgezondheid). DVC kan dat document eveneens op vraag van de koper aanvragen, maar in dat geval worden er 50 euro administratiekosten aan de koper/aanvrager aangerekend, inclusief de 30 euro, die verrekend worden door deze instantie. Het veilinghuis kan niet verantwoordelijk gesteld worden bij een negatief CITES-oordeel door instanties als hierboven. Vervoer en/of verkoop van items, opgenomen in het VN-verdrag, zijn, als aan de wettelijke vereisten is voldaan, volledig vrij binnen de EU. Voor de USA geldt dat enkel die items vrij mogen circuleren, die door een gecertificeerd expert als antiek werden verklaard.
  15. Alle geschillen in verband met de veiling, georganiseerd door DVC nv, vallen onder de uitsluitende bevoegdheid van de rechtbank van Antwerpen of Gent (naargelang van waar de veiling doorging) ongeacht de woonplaats van de partijen. Voor het geval een beroep wordt gedaan op vertalingen van deze verkoopsvoorwaarden, prevaleert de Nederlandstalige tekst.



GENERAL SALES CONDITIONS

Any participation in the bidding at DVC auction house (Antwerp or Ghent) involves the unconditional acceptance of the following terms and conditions of sale:

  1. The public auction takes place by ‘live raised bid’, bid by telephone or written bid, against cash payment (maximum 3000 euro), bank cheque with a guarantee of the bank, wire transfer or debet card. All costs charged by the bank related to bank cheque or wire transfer are the responsibility of the buyer. If payment method selected would be a cheque without bank guarantee, the purchased goods will only be released by DVC when the cheque is cashed. The hammer price will be raised by 26 % to cover costs (when using “live-bidding”, the price will be raised with another 4 or 5 % depending on the system one uses) and with an administration cost of 3,00 euro per lot.
    Live-bidders or online-bidders are bidders who follow the auction ‘live’ at home from behind their computer and they bid by computer. They need to be fully registered on the Friday before the auction on Saturday, or latest on Sunday at noon before the auction on Sunday or latest on Monday at noon before the auction of Monday evening.
    Written bids and telephone bids need to reach DVC the Friday before the auction of Saturday or Sunday, and on Monday at noon for the auction of Monday evening. The potential bidder must give all his contacts details (name, address, telephone and mobile telephone numbers) to DVC auction house, this latter being entitled to ask to the Buyer his bank details, recent invoices and personal references. DVC is not responsible or liable for mistakes made by the Buyer in the telephone number or for a false indication of the number of the lot, for problems during the telephone communication (busy line, transmission problems, bad mobile telephone network, and interruptions), communication problems with “Live-bidding”, etc. The possibility to provide a written bid as well as a bid by phone and or ‘live-bidding’ is a service that DVC nv provides without any liability on itself.
    All costs as a result from payments executed by the customer other than banktransfers are for the buyer.
  2. According to the law of 30 June 1994 on authors’ rights, the Buyer shall pay in addition to the hammer price an Artist Resale Right (droit de suite). This is only due for art by contemporary artists, I.o.W. masters who are still alive or who have deceased for less than 70 years. The Resale right is 4% calculated on hammer prices from 2000 € till 50.000 €. The Resale Right is 3% calculated on hammer prices from 50.000,01€ till 200.000€.
  3. The buyers are considered having sufficiently examined and looked upon the goods before the sale. Consequently, bidders/buyers themselves have to check the nature of the lots and their material condition during the exhibition before the auction. The goods are sold in the condition in which they are found, regardless the description in the catalogue and foremost regardless what the auctioneer says during the auction. DVC does not need to be liable after sale for a lot’s description which has been orally altered during the auction. Any difference in nature, quantity and/or denomination established after the sale does not bring along the nullity of that purchase. The buyer is free to verify or audit the goods themselves or to appoint an expert during the exposition days to verify and audit one or two lots. Though we do our best to give as good information as possible during the exhibition, any condition reports given by the staff of DVC are without guarantee. When we are talking about plastic works (i.e. paintings, sculptures, aquarelles, graphics), DVC gives the buyer 8 days to get these works approved. If written confirmation can be provided that the art works do not comply with the authenticity named by the auctioneer during the auction (I.e. date or signature of artist), then DVC will pay back the art work if it is returned in the same conditions as before the sale. The refund however will only be for the hammer price augmented with valid sales conditions. This doesn't apply to the "Everything-must-go" items (auction)!
  4. Once allotted, the goods are charged to the buyer; nor the bailiff, nor the public notary, nor the auctioneer are responsible for possible accidents or damages.
  5. Purchased goods will only be delivered when paid, which is possible immediately after the auction sale (on Saturday/Sunday this is around 6pm; on Monday around 11pm) or on Tuesday from 2pm till 5pm or on Wednesday from 10am till 8pm after the auction.
  6. When the buyer does not collect the acquired goods at the times mentioned above, once this time limit has passed (and the purchased goods are not collected on time without prior agreement with DVC), DVC auction house reserves the right, without prior formal notification, either to put lots which have been paid for but not removed, back on sale, or to have them transferred to a storehouse at the purchaser’s expense (3 euro per lot per day)  and risk.
  7. In case of non-payment the principle of “smart money” will be applied, I.o.W. the goods that are not paid, will pass again in auction and the initial buyer will pay the minus difference, but he cannot claim an eventual plus difference. The costs from this will be charged to the negligent buyer.
  8. Every buyer is considered to bid/to act for his own account and is personally responsible for the bids and/or purchases he does for a third party.
  9. The Auctioneer is entitled to withdraw lots, as well as to refuse bids from defined persons without having to give any justification for these deeds. The acting bailiff and the auctioneer are allowed to modify the sequence of the sales and also bring modifications to the manner of selling, assemble, separate or drop lots.
  10. In case of dispute during the auction, only the acting bailiff is qualified to judge; no appeal is tolerated against this decision.

11.ATTENTION: whenever lots are joined during the auction, these lots will be sold by lot multiplied by the number of lots, which are on sale. (which means hammer price multiplied by the number of lots joined)

  1. DVC can deliver goods at home when the agreed transport cost is paid. It is also possible to request goods to be sent by postal package or through a transport company (see list for contact details of several companies) when the agreed administrative and shipping costs are paid. In both cases this will happen on expenses and risk of the buyer; DVC is not liable for potential damage to the goods that occurred during transport/shipment.
  2. Bidding will happen as follows:

till

300 euro

 

 

with

20 euro

From

300,01 euro

till

700 euro

with

50 euro

From

700,01 euro

till

2.000 euro

with

100 euro

From

2.000,01 euro

till

5.000 euro

with

200 euro

From

5.000,01 euro

till

7.000 euro

with

500 euro

From

7.000,01 euro

till

20.000 euro

with

1.000 euro

  1. After that, with around 10%.

15.DVC can help you with the shipping of your purchases.
Here is a list of firms, specialised in transport in- and outside Europe :
ActiMovers, www.actimovers.be , tel.: +32 2 420 50 50 en/of +32 477 92 19 25, email: info@actimovers.be
Magnus Movers, www.magnusmovers.be , tel.: +32 478 78 60 80 en/of +32 471 06 57 82 , email: info@magnusmovers.be
Embelco, www.embelco.be , tel +32 2 725 09 69 , email: embelco@embelco.be
ART on the MOVE, www.art-onthemove.be, tel.: +32 2 333 24 11, email: art@art-onthemove.be
Edet International (Paris), www.edetinternational.com, tel.: +33 1 48 59 11 73, email: info@edetinternational.com
CrossTainer nv, www.crosstainer.com, tel.: +32 3 325 18 74 email: forwarding@gosselingroup.eu
The British Shop, www.thebritishshop.co.uk, tel.: +44 1895 444 877, email: sales@thebritishshop.co.uk
Eagle NV, www.eaglezeebrugge.com, tel.: +3250558855, email:warehouse@eaglezeebrugge.com

  1. Concerning CITES-certificates:
    As regards ivory and all species included in the international VN-treaty dated from 1975, the buyer needs to adhere that by transporting and/or selling of each item to or in a non EU-country, an official CITES-certificate is mandatory. This document can be requested by the buyer themselves at the relevant authorities (FOD – Public Health department). DVC can also request this document on demand of the buyer, however in this case 50 EURO of administration costs will be charged to the buyer/requester, inclusive the 30 EURO which are due to these relevant authorities. The Auction House cannot be held responsible in case of a negative CITES-finding by the relevant authorities here above. Transport and/or sale of items, included in the international VN-treaty, are, when all legal requirements fulfilled free within EU. For US the rule is that only those items that are marked as antique, by a certified expert, may roam free within the country.
  2. In the event of a dispute, the Antwerp or the Ghent courts will have sole jurisdiction (depending on where the auction took place), regardless the residence of the parties. In case an appeal is done on these translations of sales conditions the Dutch language version prevales.

 

 


1
Parcel 1

2
Parcel 2